diumenge, de gener 17, 2010

Sobre la transparència

La passada setmana escrivia sobre l’episodi de “vodevil” que hem pogut presenciar els molinencs i molinenques en el decurs de les últimes setmanes arrel de la “dimissió - no dimissió” del regidor de cultura, Jordi Romeu.

Hores d’ara queda poc per afegir, tret de tornar a destacar el sense sentit de la situació i la pobresa dels arguments que s’han ofert a la ciutadania. I això quan s’han ofert: perquè al meu entendre, el que cal destacar dels últims dies és la greu manca d’explicacions del senyor Ivan Arcas. El mateix que a mitjans de desembre mantenia que el Jordi Romeu ja no estava capacitat per ser el responsable de l’àrea de cultura i que, segons el mateix regidor de cultura, ha estat tres setmanes “pregant” per tal que no hi hagués canvis en l’àrea de cultura.

És la mateixa manca d’explicacions i la mateixa opacitat que ha provocat que el Grup Municipal Socialista es dirigís al Síndic de Greuges. Aquesta setmana hem fet un escrit explicant les innumerables faltes de l’equip de Govern a l’hora de complir la legalitat vigent. Expedients incomplerts, incompliment de terminis, suspensió aleatòria de plens ordinaris... en definitiva obstacles continus a la tasca de l’oposició i a la transparència democràtica d’aquest Govern. Aquest és l’últim recurs que ens quedava després d’haver demanat repetida i constantment la solució de diverses irregularitats. Us mantindré informats de la resposta que rebem.

I per últim no puc deixar de tenir un recordatori per la població d’Haití. Una vegada més la terrible aliança de pobresa i catàstrofe natural (aquesta vegada en forma de terratrèmol) s’han unit per continuar agreujant el cercle viciós de la pobresa. Desitjo des d’aquí, que entre tots puguem oferir una resposta digna. Població civil, Governs, ONG’s de tot el món hem de treballar plegats (cadascú en el seu paper) per fer que Haití surti el més ràpidament d’aquesta situació realment dramàtica.